ELKAAR ‘VERSTAAN’ IN ORGANISATIES
office
If you want to walk fast, walk alone.
If you want to walk far, walk together.

Er zijn tal van trainingen op het gebied van de retoriek, de leer van het uitdrukkingsvermogen d.m.v. taal. We worden getraind in overtuigen, debatteren en het geven van presentaties. Maar hoe vaak denk je terug aan een misverstand en besef je je dat we ondanks talloze pogingen om elkaar te overtuigen, elkaar eigenlijk nog steeds niet goed begrijpen? Doordacht traint juist in de hermeneutiek, de leer van het verstaan.

MOTIVATIE
Waardevolle kennis en expertise zit in de medewerkers van een organisatie zelf besloten. Door allerlei omstandigheden ontbreekt het vaak aan ruimte en mogelijkheden deze deskundigheid te ‘ontginnen’ en te benutten. Door het stellen van de juiste vragen kan deze kennis naar boven komen, wordt er gebouwd aan een cultuur van openheid en kritische reflectie en kunnen vaste denk- en communicatiepatroenen doorbroken worden.

IN JE KRACHT STAAN
workshop boksen

Tijdens deze workshop waarin boksen met filosofie (levenskunst) gecombineerd wordt, onderzoeken we wie bepaalt wat de boksring is, wie er mee mag doen en hoe je in je kracht kunt blijven. Het ‘voetenwerk’ van Foucault is een onderzoek naar de mogelijkheid om authentiek in het leven te staan. We worden ons bewust hoe zelfzorg en veerkracht er voor zorgen dat je in je kracht blijft en van daaruit bij kunt dragen aan een gemeenschappelijk belang.

Deze training zorgt voor:

  • Bewustzijn dat we ons in een steeds wisselend krachtenveld bevinden
  • Bewustzijn van mechanismen van in- en uitsluiting en hoe daar mee om te gaan
  • Inzicht in hoe je in je kracht kunt blijven en het discours kunt veranderen
  • Fysiek te ervaren wanneer je in je kracht staat (authentiek bent) en handvatten om dit toe te passen
  • Het vinden van je balans gebaseerd op gemeenschappelijk belang, zelfzorg en veerkracht

Percy Hanenberg is bokser en opgeleid in interculturele communicatie
Renate Schepen is filosoof en yogalerares